Domotica

Domotica of huisautomatisering is het toepassen van elektronica en huisnetwerken door middel van automatische processen in en rond de woning.  Tegenwoordig is uw domotica aangesloten op uw LAN-netwerk waardoor je ook via je smartphone, pc of op afstand uw domoticasysteem kan beheren.  Denk maar aan het opstarten van een aanwezigheidssimulatie, het opvragen van camerabeelden of het beantwoorden van uw parlofoon.

Met een domoticasysteem kan je sferen oproepen in huis.  Als je bijvoorbeeld een film opzet, dan dimt het licht en schakelt de zonwering in.  Of als je op vakantie vertrekt, kan je met één knop alle overbodige verbruikers uitschakelen.  Behalve de toestellen die je aanwezigheid simuleren (automatische rolluiken, voorgeprogrammeerde lichtsturing).

Ook bedrijven halen hun voordeel uit domotica.  Sensoren meten waar en wanneer er personen aanwezig zijn.  Hierdoor verminder je het overbodige verbruik van verlichting en verwarming.  Je verhoogt niet enkel je comfort, maar ook je veiligheid en optimaliseert je energieverbruik.

domotica

Audio en Video integratie

Uw volledige muziek- en filmcollectie staat gecentraliseerd op een server.  Deze bedient u eenvoudig vanop een tablet, smartphone of touchpad.  De weergave van uw muziek of film kan u naar eender welke kamer sturen.

Optimaal comfort

Sturing van verwarming of koeling is één van de basisbegrippen.  Uw airco of verwarmingsketel weet wanneer hij in werking mag treden.  Maar ook de regeling van uw zwembad, sauna of jacuzzi kan u via aan automatisch proces laten verlopen.

Veilig gevoel

Wij integreren uw bewakingscamera’s en alarmsysteem in uw domotica.  Vanop afstand kan u steeds de status opvragen.  Wanneer er iemand aan uw voordeur belt, krijgt u een melding of kan u deze persoon (vanop afstand) beantwoorden.


Totaaloplossing

Maak optimaal gebruik van uw domotica en koppel dit aan uw toegangscontrole of datanetwerk.  IP camera’s integreren wij naadloos in uw datanetwerk.

Offerte aanvragen

Hebt u interesse in domotica?  Bent u op zoek naar een totaaloplossing? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.